Táncórák kezdő és haladó felépülőknek

Első, tétova lépések. Egyet előre, kettőt hátra. Megtorpanás, visszalépés, erőgyűjtés, egy akadály átlépése. Így indul minden út, minden változás, minden felépülés. Néha nehezek, néha könnyűek a léptek. Ha táncosak, az már egyenesen ünnepi, különleges alkalom. Akkor talán már nyitottak vagyunk arra is, hogy saját ritmusunkat, zenénket keressük. A tánclépések pedig átlényegülnek, és a felépülés felé tett lépések sorába állnak.   

tanc_yA pszichés betegek terápiájában nagyon fontosak az új élmények: a belefeledkezés, a koncentráció segít gátat szabni a kényszeres gondolatoknak és visszakapcsolódni az életbe. A tánc pedig többszörösen is gyógyító hatású: általa jobban tudunk önmagunkra és másokra figyelni, megtaláljuk a nekünk való tempót és átéljük a ritmus-zene-mozdulat hármasságának összhangját.

A Your Self Centrumban Dr. Scharek Péterné Katalin – aki évek óta az intézmény elkötelezett önkéntese – vezetésével szerveződött tánccsoport immár fél éve heti rendszerességgel hoz új színt a bentlakók életébe. Mostanra a kliensek közül többen annyira sikeresen sajátították el a salsa, cha-cha-cha és más népszerű táncok alapjait, hogy egy haladó csoport indítása is időszerűvé vált. A tétova első lépések idővel egyre magabiztosabbá, kidolgozottabbá válnak: ahogy a táncban, úgy a felépülésben is.

facebooktwittergoogle_plusfacebooktwittergoogle_plus