A Terápium kapui újra nyitva

Másodszor tartjuk kezünkben a Terápiumot, a Félúton Alapítvány időszakosan megjelenő folyóiratát. Másodszor ülünk a nézőtéren a Terápium színpada előtt: ahol sok előkészület után végre felgördül a függöny. A szereplők most is őszintén, kendőzetlenül néznek szembe saját történetükkel, múltjukkal, fedik fel működésüket, legbelsőbb érzéseiket. Hálásak vagyunk, amiért beengednek bennünket az életükbe. Mondataik – legyenek bármily egyediek és megismételhetetlenek -, mégis mintha mindannyiunkhoz szólnának.   

Terapium2wwwA kiadvány nem egyetlen helyes módszert, helyes utat hivatott bemutatni: sokkal inkább azt, hogy különböző problémákkal, háttérrel, sok irányból érkezhetünk el arra a pontra, hogy tenni szeretnénk valamit magunkért, változtatni szeretnénk. Tartsunk akár a legelső lépésnél, akár a sokadiknál, jó látni azokat, akik mellettünk vagy előttünk járnak és példájukkal bizonyítják: a változás, a felépülés lehetséges.

A TERÁPIUM-ban szemtanúi lehetünk, társaink hogyan küzdötték fel magukat a mélypontról, hogyan néztek szembe pszichiátriai betegséggel, függőséggel; hogyan elégelték meg azt, hogy rosszul érzik magukat; hogyan kértek és kaptak segítséget; hogyan fogtak össze hozzátartozójukért; hogyan találtak új célokat, közösséget; mit tanultak egymástól, miből merítenek erőt; hogyan élnek teljes életet.

facebooktwittergoogle_plusfacebooktwittergoogle_plus