Csoportok

Várunk csoportjainkon!

Csoportjainkat és workshopjainkat úgy állítottuk össze, hogy azok a függőségek bármely szakaszában segítségetekre legyenek, tartsatok akár az utatok elején, vagy dolgozzatok akár már évek óta józanságotokon!

Terápiás Csoport

bori_picjumbo.com_IMG_0403Várjuk azokat a szenvedélybetegeket, akik érzik, megélik és beismerik, hogy függőségük kezelését egyedül nem képesek megoldani. A csoport a változás elindulásában, a függőség mint betegség mélyebb megismerésében, a józanság elérésben ad támogatást.

A terápiás csoport vezetői tapasztalati szakemberek és addiktológiai konzultáns kollégák, akik elhívatottak, hisznek a változásban, a józanságban, és tudják, milyen nehéz út vezet el odáig.

Terápiás csoport időpontok:
szerdán: 16.30-18.00
péntek: 11.00-12.30

Helyszín: Orczy Klub, 8. kerület Orczy út 27.

Hozzátartozói csoport

adriennkaboompics.com_Wood_for_the_winter

Ahogy a szenvedélybetegség nem csak a szerhasználó életét nehezíti meg – ugyanígy a felépülésben is szerepe van a környezetnek, családnak, barátoknak. A függőség a kapcsolatok betegsége – ami a hozzátartozókat is érinti -, épp ezért tartósan gyógyulni is a kapcsolatokon keresztül tudnak az érintettek. A csoporttérbe behozhatók azok a nehéz érzések, sérelmek, kérdések, melyeket egyedül talán nehéz viselni, de közösen elbírhatóvá válnak.

A csoport célja a szenvedélybeteg családtaggal való együttélés sajátos jellegzetességeinek megismerése, a változás útjára lépő függő személy támogatási lehetőségeinek feltárása, valamint a hozzátartozók támogatása.

Ez a csoport Neked szól, ha valamilyen módon te is érintett vagy, legyél akár:

– szerhasználó gyermek/gyermekek szülője
– függő szülők gyermeke
– szenvedélybetegséggel küzdő élettársa, párja
– egyéb rokon, ismerős, barát.

Időpont: hétfő 16.30-18.00
Telefonszám: 061-785-7616 vagy 0630-963-0127
Helyszín: Orczy Klub, 8. kerület Orczy út 27.

Adaptációs csoport

BoripipacsAzokat az alkohol- és gyógyszerfüggőket várjuk, akik kórházból, rehabilitációs intézményből jönnek ki.
A csoport programjai segítenek beilleszkedned új társadalmi közegedbe. Ez a folyamat tapasztalati és szociális tanulásra épül, melynek eredményeként  képessé válhatsz egy teljesebb, tiszta/józan élet kialakítására és fenntartására.

 

10A csoport célja, hogy olyan helyzetek elé állítson, amelyek átmenetet képeznek a jelenlegi szociális mozgástered és a társadalomba való reintegráció között. A program biztonságos bázist nyújt ahhoz, hogy megtanuld és gyakorold a józan életforma fenntartását. A részvétel lehetőséget teremt a szabadidő hasznos eltöltésére, új társas kapcsolatok kialakítására, valamint a közös élményeken keresztül a csoporthoz tartozás érzésének megélésére is.

Időpontja: Csütörtök 9.00-11.30
Helyszíne: Nyírő Gyula Kórház Addiktológiai Osztálya, 13. ker Lehel utca 59.