Úton az önfejlesztésben: felnőttképzés a Félúton Alapítványnál

Leépült kapcsolatok, elveszített munkahelyek, el sem kezdett vagy félbehagyott tanulmányok: aki függőként szeretné újrakezdeni az életét, annak gyakran halmozottan nehéz helyzettel kell szembenéznie. A Félúton Alapítvány arra törekszik, hogy minél több eszközzel, minél komplexebb módon támogassa klienseit új, józan életük kialakításában: a felépülés első lépéseinek megtételétől a józanság megtartásán át a sikeres, teljes életig. Az intézmény elfogadó hátteret és támogató rendszert biztosít mind az önismerethez, a társas kapcsolatok kiépítéséhez, a kommunikáció fejlesztéséhez, mind ahhoz, hogy a felépülők új célokat, új lehetőségeket találjanak, és ezáltal teljes körűen vissza tudjanak illeszkedni a társadalomba. Ezzel párhuzamosan az alapítványnak célja megszólítani a szociális szférában dolgozó szakembereket is képzéseivel, ezáltal hozzájárulni ahhoz, hogy minél hatékonyabb módszerekkel segíthessék klienseiket.

A Félúton Alapítvány szolgáltatásainak legújabb pillére a felnőttképzés: célunk, hogy hamarosan induló, engedélyeztetett kurzusaink segítségével klienseink több lehetőséghez jussanak és jobban megismerjék saját képességeiket, erősségeiket. A Félúton Alapítvány felnőttképzési programjai a „D” képzési körbe tartoznak, ami az általános műveltség növelését, kompetenciák fejlesztését célozza, hozzájárul a személyiség fejlődéséhez, valamint a társadalmi esélyegyenlőség és az állampolgári kompetencia kialakulásához.

A képzések során a kitűzött cél azon tanulási és teljesítménybeli erőforrások mozgósítása, amelyek alkalmassá teszik a klienseket a szükséges készségek és ismeretek elsajátítására, valamint arra, hogy világosan lássák, mi kell ahhoz, hogy sikeresek legyenek feladataik megvalósításában. A hozzánk fordulók speciális igényei miatt különösen fontos, hogy a folyamat csoportban zajlik, ahol kockázatmentesen nyílik alkalom az önismeret fejlesztésére, az együttműködés megélésére, a közös munka örömeinek és nehézségeinek megtapasztalására, a fejlesztendő készségek és képességek azonosítására.

Többre kíváncsi? Kattintson: honlapunk Felnőttképzés menüpontját folyamatosan frissítjük a legfrissebb információkkal! Engedélyezett képzéseink indulásának időpontjáról is itt adunk majd hírt.

facebooktwittergoogle_plusfacebooktwittergoogle_plus