Szenvedélybetegeknek

  • Nem bírja abbahagyni az ivást, elvesztette a kontrollt?berna_kaboompics.com_Anchors_II
  • Megiszik néha egy-egy italt azért, hogy el tudjon lazulni, vagy éppen azért, mert mérges, ingerült vagy bánatos?
  • Hazudott valaha valakinek arról, hány italt ivott meg?
  • Összeveszett-e valaha valamelyik családtagjával saját alkoholfogyasztása miatt, vagy a pénz miatt, amit italra költött?

Ha nagyrészt ismerősek a fenti helyzetek, ha kérdések, kételyek merültek fel Önben, ha szeretne tájékozódni, olvasson tovább és ismerje meg különböző kezelési lehetőségeinket!

Beköltözni szeretnék

Ha többször próbálta már egyedül letenni az italt, próbált már „nem inni”, esetleg segítséget is kért, mégis kudarcba fulladt az alkoholtól való megszabadulása, akkor Önnek az intenzív, 10 hetes, bentlakásos terápiánkat javasoljuk.

Kezelési programunkat az úgynevezett Minnesota-modell alapgondolata határozza meg, amelyben a Névtelen Alkoholisták (AA) önsegítő csoportjainak működését, filozófiáját ismerheti meg, sajátíthatja el. Hisszük, hogy az önsegítő csoportokon való részvétel és a program bensővé tétele révén létrejöhet egy olyan gondolkodásbeli és életmódbeli változás, mely képessé teszi Önt egy új, józan, felelősségteljes életvitel kialakítására, megtanulására.

Bejárni szeretnék

9Amennyiben nem tudja vállalni 10 hetes bentlakásos terápiánkat, lehetősége van arra, hogy otthonából járjon be csoportfoglalkozásainkra. Ezt azoknak javasoljuk, akik nem tudnak beköltözni az intenzív program erejéig, de szeretnének józanodni, alkoholproblémájukat kezelni. A terápiás módszerünk ez esetben is ugyanazokat az eszközöket használja, mint a bentlakásos ellátás során, csupán annyi a különbség, hogy az éjszakát otthonában tölti. A kezelési programunkat személyre szabottan veheti igénybe, attól függően, hogy külső körülményei (pl. munkavállalás) mennyire meghatározóak.

Otthonomban szeretném igénybe venni 

  • Még bizonytalan, nem kötelezte el magát amellett, hogy felhagyjon az italozással?
  • Életkörülményei az alkohol hatására megváltoztak?
  • Esetleg adóssága halmozódott fel, elvesztette hivatalos okmányait, vagy nem tud egyedül orvoshoz menni?

Ha Budapest I., III., V., VIII., X. vagy XIII. kerületében él, akkor otthonában is tudunk Önnek segítséget nyújtani. Elsősorban a józan életvitel kialakításában, szociális körülményeik javításában (pl. segély ügyintézés, okmányok kérvényezése, hivatalos ügyek intézése, stb.) tudjuk támogatni Önt.

Ha szeretne bővebben tájékozódni ellátásunkról, akkor az alábbi telefonszámokon vegye fel a kapcsolatot a koordinátorral:

Barabás Mónika 06-30-815-23-43

Elérhetőségeink:
1172 Budapest, Liget sor 26.
Tel.: 06-1-258-68-78
Email: addiktologia@feluton.hu