Önismeret – Önfejlesztés – Munkahelykeresés

Leépült kapcsolatok, elveszített munkahelyek, el sem kezdett vagy félbehagyott tanulmányok: aki függőként szeretné újrakezdeni az életét, annak gyakran halmozottan nehéz helyzettel kell szembenéznie. Kétségtelen, hogy a munkaerőpiacra való visszatérést ilyenkor számos tényező nehezíti: az első és legfontosabb cél azonban az, hogy a felnőttképzésben résztvevők közelebb kerüljenek saját céljaik meghatározásához, saját erősségeik, fejlesztendő területeik, érdeklődésük, képességeik megismeréséhez.  

Az Önismeret-Önfejlesztés-Munkakeresés képzés ezen a folyamaton kíséri végig a felépülésben lévőket. A csoportfolyamatban megteremtődő jó hangulatban, bizalmas légkörben könnyebb fokozatosan feloldani a félelmeket, feltérképezni az elakadásokat, ezáltal fejlődik a személyiség, és kialakul egy reális önértékelés. A csoportmunka hozzájárul ahhoz, hogy tagjai rálássanak a közös munkavégzés törvényszerűségeire, miközben egymás különbözőségeinek elfogadására is érzékennyé válnak.

A képzési programból kikerülőkben tudatosodik az élethosszig való tanulás fontossága és lehetősége.  Megismerik, gyakorolják a tanulás, önfejlesztés módszereit, munkahely-keresési stratégiákat, technikákat ismernek meg. Olyan komplex eszközrendszerrel, tudással gyarapodnak tehát, ami segít nekik megállni helyüket a munkaerőpiac világában.

Engedélyezett képzéseink indulásának időpontjáról időben tájékoztatást teszünk közzé honlapunk Felnőttképzés menüpontjában.