Lépjen be a TERÁPIUM-ba!

Boldogan és büszkén mutatjuk be a TERÁPIUM-ot, a Félúton Alapítvány kiadványának első számát. Az időszakosan megjelenő folyóiratban függőkkel és pszichiátriai betegekkel készült interjúk kaptak helyet. Mindenkit arra biztatunk, hogy forgassa, lapozgassa, adja tovább, keresse intézményeinkben vagy töltse le most!

terapium_2És hogy mi is az a TERÁPIUM? Az a „színtér”, ahol egy kicsit mindenki megváltozik, egy kicsit minden átalakul. Amit itt látunk, hallunk, hatással van ránk. A színpadot figyelve különösen ismerősnek tűnik egy-egy szó, mondat, ez akár a saját mondatunk, szavunk is lehetne. A szereplők nagyon különbözőek, ahogy az úton is ki gyorsabban, ki lassabban halad, de az irány közös: a felépülés.

Az írásokkal nem egyetlen helyes módszert, utat szerettünk volna bemutatni: sokkal inkább azt, hogy különböző problémákkal, háttérrel, sokféle irányból érkezhetünk el arra a pontra, hogy tenni szeretnénk valamit magunkért. A TERÁPIUM-ban szemtanúi lehetünk, társaink hogyan küzdöttek meg nehéz helyzetekkel, függőséggel, pszichiátriai betegséggel; hogyan kértek, kaptak segítséget; hogyan elégelték meg azt, hogy rosszul érzik magukat; hogyan találtak új célokat, közösséget; mit tanultak egymástól, miből merítenek erőt, hogyan élnek teljes életet.

facebooktwittergoogle_plusfacebooktwittergoogle_plus